Ezzel búcsúzik el szeretett négylábújától: szívünk legmélyéig hatol az üzenete!

Aki a virágot szereti rossz ember nem lehet, tartja a mondás. De úgy is szólhatna, hogy aki egy kutyának helyet ad a szívében, rossz ember nem lehet. A legönzetlenebb és leghűségesebb társainkról szól ez a cikk, akik csupán életünk egy részén kísérnek el minket, sokkal többé téve azt!

Sokan szomorúak, amikor egy négylábú meghal és ezt a veszteséget az „Egy kutya imája” című vers gyönyörűen leírja.

Beth Norman Harris nagyon szerette négylábú barátját, már-már gyermekének tekintette, ezért mikor elvesztette és a másvilágra kergette át a mennyei labdát az eb, ezt a verset írta tiszteletére, melyet a Chicago Tribune-ben közzé is tettek.

Itt olvashatod az eredeti angol nyelvű verset és lejjebb találhatod a magyar fordítást.

Pixabay

“Gyöngéden bánj velem, kedves gazdám, mert nincs az enyémnél szeretőbb szív a világon mely megköszöni jóságodat.

Ne törd meg a lelkemet egy bottal mert igaz, hogy két simogatás között megnyalom a kezed, a megértésed és a türelmed segíteni fog abban, hogy megtanuljam azt, amit akarsz tőlem.

Pixabay

Gyakran beszélj hozzám, mert a hangod zene füleimnek és erre már biztos rájöttél, hiszen őrültem csóválom a farkamat amikor meghallom a lépteidet.

Pixabay

Mikor hideg van, akkor hadd maradjak bent, én már nem az az állat vagyok, aki a hideghez és a szélhez szokott. Csak a lábadnál szeretnék ülni a kandalló melegében. Még ha lakásod sem lenne akkor is követnélek tűzön vízen keresztül ahelyett, hogy a világ legmelegebb lakásában egy puha párnán feküdnék. Mert Te vagy az Istenem én pedig a legnagyobb hódolód vagyok.

Facebook/Pawmetto Lifeline

Igyekezz mindig friss vizet adni a tálkámba és bár nem okollak ha a tálkám száraz, de ki nem állhatom amikor szomjas vagyok. Adj nekem finom ételt, hogy tudjak szaladgálni, rohanni és megtenni mindazt amit kérsz tőlem, hogy meg tudjalak védeni, hogy mindig készen álljanak, ha életveszélyben lennél.

Facebook/Paige The Border Collie

És kedves gazdi ha a Nagy Mester elveszi tőlem a látásomat vagy az egészségemet, ne felejtkezz meg rólam. Akkor ölelj át és a puha kezeddel add meg nekem az örökké tartó nyugalmat. S én azzal a tudattal távozom, hogy utolsó leheletemig a sorsom a legbiztonságosabb  kezekben volt. – Beth Norman Harris.

Facebook 6ABC Action News

Nagyon megható és bizony nekünk is párás lett a szemünk, mire a végére értünk. Minden búcsú nehéz. Aki vesztett már el kiskedvencet tudja. De hisszük, hogy ahogy ránk is, rájuk is egy szép élet vár odaát!

Oszd meg a cikket, ha van olyan ismerősöd, aki szintén rajong a kutyákért!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×