Kalória összehasonlítás - felesleges lenne a diéta?

Az alábbiakban bemutatunk pár olyan ételt, ami nagyjából ugyan annyi kalóriát tartalmaz. Ehhez ha hozzávesszük azt, hogy a diéta egyetlen és örök igazsága: kevesebbet kell bevinni, mint amennyit felhasznál a szervezet, akkor akár gyorskajával is érdemes lehet megpróbálni?

Azok számára, akiknek figyelniük kell a kalóriára, összehasonlítottuk a különböző kategóriákba tartozó termékeket, hogy megértsük, mi mennyi. Azonban érdemes már az elején kiemelni, a bal oldali ételeket nem azért kell elsősorban választani, mert kevesebb a kalóriatartalmuk, hanem mert összetételüknél fogva egészségesebbé és energiadúsabbá tesznek, míg a jobb oldali ételek tele vannak mesterséges ízfokozókkal és villámgyorsan szívódnak - nagyon hamar farkas éhséget hagyva maguk után!

.

1/2 csomag puffasztott = 3 nugget (csirke)

100 g brokkoli = 1 pillecukor

100 g szárított gyümölcs = 1 muffin

1 alma = 1 marék gumicukor

 

100 g müzli = 1 kis csomag chips

1 pohár kefir (2,5%) = 1 közepes cappuccino

1 pohár vegyes gyümölcs turmix = 1 kis üveg Coca-Cola

1 marék dió (100 g) = 1 adag krumpli

100 g mazsola = 100 g zselés cukorka

4 főtt tojás = 1 sajtburger

3,2% joghurt gyümölcsdarabokkal = 1 közepes croissant töltelékkel (15 g)

100 g barna rizs = 2 bécsi gofri

1 alacsony kalóriatartalmú fitness csoki = 1 eper jégkrém

1 főtt csirkemell = 1 ízletes házi palacsinta

Tehát hiába hangzik elsőre jól, hogy pár pufassztott rizs szelet ugyan annyi lehet, mint három nuggets, az olajok és a mesterságesen előállított hús nem is lehetne károsabb, míg veszítünk olyanokból, mint pl aminosavak, egészséges zsírok és vitaminok, amelyek segítenek felépíteni testünket!

Nyugodtan csábulj el néha, de ne feledd, az vagy, amit megeszel! És te sem szeretnél egy nagy E betűvé alakulni a sok műkajától...

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!

×